Среща на ИТ специалисти и блогъри

Сдружение НПО Линкс организира среща с  ИТ специалисти и блогъри озаглавен „Отворените данни: допинг за реформи“. На срещата ще бъде представено проучване за готовността на администрацията за въвеждане на инициативи за отворени данни в България. Срещата е в подкрепа на Инициативата "Партньорство за открито управление" и със съдействието на вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация на Република България Румяна Бъчварова и по проект „Гражданска платформа за открито управление“ на Програмата за подкрепа на непревителствените организации в България по ФМ на ЕИП 2009-2014. г.

Идеята на срещата е, да обсъдим ползите и възможностите на отворените данни за гражданите и бизнеса. Бихме искали да дискутираме стандартите, лицензите и механизмите за отваряне на данни, да представим резултатите от проучване за готовността на администрацията за подобни инициативи инициативи и да разберем идеите на правителството в тази посока. В срещата ще вземе участие и Васил Величков, съветник на вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова. Тази среща е част от поредица от три срещи, като останалите са с НПО и медии; институции и БАН. 

Можете да гледате дискусията на запис и да участвате с въпроси, коментари и препоръки.

Дата:

15.Декември.2014г.

Място:

Бетахаус, София, ул. Крум Попов № 56-58
Карта

Програма:

10.00 – 10.30

Откриване

Васил Величков, съветник на вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация на Република България Румяна Бъчварова

10.30 – 11.30

Отворени данни: акуратно и редовно - Атанас Карашенски, софтуерен архитект, Блуборд ООД

Дискусия

Модератор: Милена Недева, НПО Линкс

11.30 – 11.45

Кафе пауза

11.45 – 13.00

Анализ за готовността за въвеждане на инициативата отворени данни в България - Теодора Гандова, НПО Линкс

Дискусия

Модератор: Антоанета Цонева, Институт за развитие на публичната среда

13.00 – 13.30

Лек обяд

13.30 – 15.00

Обобщение: какво предстои?